KALAFIOROWA Z LANYMI KLUSKAMI

KALAFIOROWA Z LANYMI KLUSKAMI

KALAFIOROWA Z LANYMI KLUSKAMI

Pyszna wiosenno-letnia zupa z młodym kalafiorem w roli głównej. Podkreśleniem jej lekkości są delikatne lane kluski zamiast tradycyjnego makaronu czy ziemniaków.Polecam!Składniki:1/2 kg skrzydełek1 mały kalafior2 młode marchewkikawałek selerałodyga selera naciowegoświeży koperekśmietana 18%sólziele angielskieliść laurowyna lane kluski:2 jajka3 łyżki mąkiszczypta soliWykonanie: Skrzydełka zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy ok 15 min, po czym dorzucamy warzywa: marchewkę, seler... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.