rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku

rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku

rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku

Składniki:1 szkl.-250 ml Lekkie , puszyste i bardzo łatwe  1 niepełna szklanka  wody ciepłej 2 1/4 łyżeczki suchych drożdży 1/2 szklanki  masła, stopionego ,przestudzonego 1/3 szklanki  cukier zwykły 1 duże jajko 2 szklanki  mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól 1 łyżeczka masło roztopione do posmarowania rogalików przed i po pieczeniu Wykonanie Drożdże wymieszać z wodą i odstawić na 5 minut. W misce wymieszać drożdże wyrośnięte,masło,cukier i jajko. Dodać sól,proszek do pieczeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, drożdżowe, proste ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, rogaliki drożdżowe, łatwe ciasto, ciasto drożdżowe, kruche ciasteczka

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.