Pikantne babeczki

Pikantne babeczki

Pikantne babeczki

Mówię wow....bo są ładne i smaczne .Nie masz maślanki ? Stwórz własną.Połącz łyżkę soku z cytryny z odmierzoną ilościa mleka o niskiej zawartości tłuszczu.Wymieszaj i niech postoi około 15 minut,podczas gdy Ty przygotujesz reszte składników.       Składniki    ¼ szklanki (55g) mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej  ¼ łyżeczki sody ½szklanki (40g)drobno startego parmezanu sól morska i czarny pieprz do smaku 20g masła roztopionego (2 łyżki)   1 jajko 1 łyżka miodu ½szklanki (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

miód, jajko, cytryna, ser, sok, przekąski, przystawki, babeczki

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.