Migdałowa zupa

Migdałowa zupa

Migdałowa zupa

Przepis na : kolacja

Zupa o migdałowym smaku z kuchni osmańskiej. Składniki 250 ml bulionu z kurczaka 250ml mleka 1,5 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 130 g migdałów 1/2 łyżeczki ziele angielskie sól, pieprz do smaku opcjonalnie ,kurkuma do smaku i koloru Wykonanie Migdały ze skórką zalać wrzątkiem,obrać,pozostawić do ostygnięcia .  2 łyżki obranych migdałów odłożyć. Zimne migdały zmielić drobno ,ale nie na mąkę . 1 łyżkę masła stopić. Podsmażyć przez 2-3 minuty, dodać mąkę, ciągle mieszając . Gotować 2-3 minuty , dodać krus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kurczak, rosół, kolacja

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.