Zupa grochowa gotuje się zazwyczaj długo. Groch trzeba namoczyć i zostawić na całą noc. To nie wystarczy, musi być on długo gotowany następnego dnia, aby zmiękł i nadawał się do zupy. Nie lubię takich przygotowań. Poprzedniego dnia wieczorem nie zawsze wiem, na co będę miała ochotę jutro. Dlatego wszelkie przepisy, które nakazują przygotowywanie zwyczajnej zupy przez 2 dni, nie nadają się do mojej kuchni. Ponieważ jednak lubimy grochówkę, przygotowuję ją w sposób zdecydowanie łatwiejszy i szybszy – z grochu łuskaneg... czytaj dalej...
Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.