Dżem brzoskwiniowy z kardamonem ,imbirem i lawendą.Confettura di pesche

Dżem brzoskwiniowy z kardamonem ,imbirem i lawendą.Confettura di pesche

Dżem brzoskwiniowy z kardamonem ,imbirem i lawendą.Confettura di pesche

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/08/dzem-brzoskwiniowy-z-kardamonem-imbirem.html                           Składniki: 50 g pektyny jabłkowej 2,5 kg dojrzałych brzoskwiń pół łyżeczki imbiru 60 dag  cukru trzcinowego kilka kropel soku z cytryny łyżeczka lawendy suszonej,                                                                                                     &n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sok, słoik, cytryna, pomarańcze, imbir, przetwory, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.