---------------Bita Śmietana: 400g śmietanki 30% 2 - 3 łyżki cukru pudru.-.....WYKONANIE--ubijaj śmietane na dużych obrotach ,gdy będzie sztywna dodawaj pomału cukier . ORZECHOWY BISZKOPT ===SKŁADNIKI na blaszkę o średnicy 25- 25 cm wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową 7 jajek (M) ⅔ szklanki mąki pszennej ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru 50 g czekolady dobrej jakości startej na tarce 100 g zmielonych orzechów włoskich * *świeże orzechy włoski... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..