Przepis na : kolacja
W dzisiejszym wpisie na blogu debiutuje kalarepa! Warzywo z rodziny kapustowatych - trochę przez nas niedoceniane. A szkoda, ponieważ kalarepa jest bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy C, kwasu foliowego oraz pierwiastków takich jak magnez, potas, sód, żelazo, fosfor i jod. Najwięcej zdrowia znajduje się w młodych liściach, dlatego powinniśmy spożywać nie tylko bulwiastą łodygę tego warzywa. Kalarepa zawiera izotiocyjany i indole - substancje o działaniu przeciwnowotworowym, bakteriobójczym i grzybobójczym. Ba... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl