Kolby kukurydzy - co z tym fantem zrobić?

Kolby kukurydzy - co z tym fantem zrobić?

Kolby kukurydzy - co z tym fantem zrobić?

Uwielbiam chodzić na stragany warzywne. W Krakowie szczególną miłością darzę Stary i Nowy Kleparz. Wiosną moje oczy cieszą zielone nowalijki, latem czerwone truskawki i maliny, a jesienią kolorowe papryki, pomarańczowa dynia i żółte kukurydzy. Kukurydzę w kolbach po raz pierwszy jadłam nad morzem. Nie przeszkadzało mi, że między zębami oprócz drobinek soli zgrzyta piasek (konsumpcji oddawałam się na plaży) - byłam pochłonięta wydłubywaniem mięciutkich ziarenek z kolby. Dziś chciałabym zachęcić Was do przygotowania w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, diety, dieta, papryka, szaszłyki, truskawka, truskawki, maliny, przekąska, dynia, przekąski, masło czosnek, dynia pieczona

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.