Przepis na : deser
Wielu z Was kupując cukier wanilinowy odruchowo czyta napis na opakowaniu jako “cukier waniliowy”. A są to dwa całkowicie różne produkty! Cukier waniliowy to cukier kryształ wymieszany z ziarenkami z laski wanilii lub właśnie ekstraktem waniliowym. A cukier wanilinowy to cukier aromatyzowany waniliną lub etylowaniliną - substancją chemiczną, która jest produktem ubocznym pozyskiwanym podczas wytwarzania papieru. Cukier wanilinowy jest dużo tańszy od waniliowego, ale coraz więcej z Was zwraca uwagę na jakość i n... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl