Lekkie piersi kurczaka.

Lekkie piersi kurczaka.

Lekkie piersi kurczaka.

Ach, spadł śnieg.Trzyma mróz. Świeci słońce.A ja? Chora, siedzę w domu.  LEKKIE PIERSI KURCZAKA. (podpatrzone w telewizji;) 2 piersi kurczaka 1 kostka rosołowa 3-4 łyżki oliwy z oliwek łyżka suszonych warzyw Kurczaka umyłam. Kostkę rosołową rozkruszyłam, roztarłam z olejem i wymieszałam powstałą emulsję z suszonymi warzywami. Następnie natarłam kurczaka i usmażyłam go na odrobinie tłuszczu. SMACZNEGO! czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
kabamaiga, 5 lutego 2012 19:01:14

Znaczy receptura pana M.W :) Zdrówka

mnemonique, 5 lutego 2012 19:17:28

lekkie to dobre, ściskam. Z daleka mi się wydawało że to ryba. PozdrawiamMonika

js28, 5 lutego 2012 19:26:06

Dużo zdrówka! Rzeczywiście -wyglądaja bardzo smacznie i lekko :) Trzeba wypróbować :)smaczniezjoanna.blox.pl

Kamila, 5 lutego 2012 20:13:30

Dużo zdrowia życzę!

Usagi, 5 lutego 2012 20:48:24

Ładnie wygląda i oby Ci zdrowie przyniósł. Choć ja jak widzę, jak ten pan w TV radośnie naciera kurczaka glutaminianem sodu i twierdzi, że jest szefem kuchni, to mi słabo. Ja bym zrobiła takiego kurczaka w wersji z kostką bio :D

Majana, 5 lutego 2012 22:08:41

Pysznie wygląda!Życzę zdrówka :)

nastusia81, 5 lutego 2012 22:49:52

W jakiejś gazecie widziałam ten przepis i kusił mnie strasznie swoją prostotą, a jednocześnie takim efektem;) Chętnie wypróbuję;)

Shyfull, 6 lutego 2012 15:02:38

pysznie wygląda ten Twój kurczaczek :)Ps. szybkiego powrotu do zdrowia życzę :)

chanya13, 6 lutego 2012 19:35:29

Szybkiego powrotu do zdrowia! A piresi z kurczaka - smakowite. chanya13

megi, 6 lutego 2012 23:27:12

jak ładnie

Hania-Kasia, 6 lutego 2012 23:51:17

Skądś znam ten przepis :))

evita0007, 7 lutego 2012 09:12:40

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-)

Dusia, 7 lutego 2012 14:01:16

nie lubię mięsa, ale pierś o tak! z sosem czosnkowym bym Twoją zjadła, dobra nie Twoją tylko kurki ;)

mania179, 7 lutego 2012 20:18:56

W ogóle nie wygląda na smażoną w tłuszczu :>

Viola, 7 lutego 2012 23:09:27

Bardzo lubię takiego kuraka :) z tą różnicą, że nie smażę tylko piekę w kąpieli wodnej, polecam! :)

Domi w kuchni, 9 lutego 2012 10:09:05

Taka pierś jest megasoczysta! Wiem, bo robiłam ją w ten sposób do sałatki Cezar :)A wygląda u Ciebie super apetycznie :)

peggykombinera, 12 lutego 2012 22:00:35

Kochana!ostatnio mój mąż na diecie, więc wszelkiego rodzaju piersi mam opanowane. Ostatnio głównie walczę z indyczym biustem...dla odmiany kolejną partię przygotuję według Twojego przepisu :-)

wilczyca-Aga, 14 lutego 2012 15:48:19

Wyglądają niesamowicie soczyście i smacznie. Podoba mi się pomysł