CZOSNKOWY "MAJONEZ" RZEPAKOWY.

CZOSNKOWY

CZOSNKOWY "MAJONEZ" RZEPAKOWY.

Perspektywa Kithcenaid, który można wygrać w TYM konkursie tak nakręciła Karmel-itkę, że zaczęła szperać,szukać, eksperymentować, próbować, wymyślać i wynajdywać nowe zastosowania oleju rzepakowego.I stwierdziła, że to całkiem niezła zabawa!Karmel-itka od zawsze marzyła o pracy naukowej. W białym kitlu, otoczona sekami róznych odczynników,probówek, pipet, zlewek i pozostałych niezbędnych elementach do pracy w laboratorium. Tak też czuje się teraz,ale zamiast laboratorium - jej królestwem jest ciasna kuchni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kinga Kornacka, 9 lipca 2013 10:18:21

Świetny przepis. Życzę powodzenia w wygrywaniu KichenAida :)

Antenka, 9 lipca 2013 11:01:18

wyjadałabym go tą łyżeczką:D mniam

od-kuchni, 9 lipca 2013 12:42:27

Twoja wersja jest o wiele bardziej dietetyczna :) O ile w wypadku majonezu w ogóle można użyć tego słowa ;)

Bee, Magazyn Kuchenny, 9 lipca 2013 13:02:58

Karmelitko, trzymam kciuki za twój "oszukany" majonez!

Ola, 9 lipca 2013 13:07:17

chyba dodawałabym do wszystkiego jak leci :)

osiem, 6 sierpnia 2013 08:38:50

Hmm... ciekawe, ciekawe :) Co prawda u mnie nic nie zastąpi domowego majonezu na bazie głównie oleju rzepakowego (używam go, bo ma faktycznie najlepszy skład tłuszczowy i jest najzdrowszy), ale taka twarożkowo-jogurtowa wersja wygląda interesująco.