Szybka fasolka po bretońsku

Szybka fasolka po bretońsku

Szybka fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

Danie typowo chłopskie albo studenckie.  Dużo mięcha, duża porcja. Dobre do odgrzania, schowania w słoikach :) Przepis ze strony  KwestiaSma ku Składniki 2 puszki fasolki w zalewie 250 g boczku 300g kiełbasy (ok. 1,5 laski)  1 duża cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passaty przyprawy : 3 ziela angielskie, liść laurowy, 2 łyżki suszonego majeranku, sól, pieprz Zagotować fasolkę razem z zalewą, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie i liść laurowy i gotować pod przykryciem kilka minut. Odciąć skórę z b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni bez szafek

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.