Smaczna i prosta w przygotowaniu pieczeń z mięsa mielonego podana w formie od babki. Dodatek jajek, groszku i marchewki dodatkowo urozmaiciły smak. 500 mięsa mielonego wieprzowego 3 jajka 5 łyżek bułki tartej 1 cebula 3 łyżki sosu tatarskiego 3 łyżki zielonego groszku konserwowego 2 ugotowane marchewki 2 jajka (ugotowane na twardo) 7 plastrów boczku wędzonego Sól Pieprz Czosnek granulowany Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkami i bułką tartą. Dodajemy cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Doprawiamy solą, piepr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...