Zupa-krem z kukurydzy z szynką parmeńską

Zupa-krem z kukurydzy z szynką parmeńską

Zupa-krem z kukurydzy z szynką parmeńską

Składniki: Kukurydza w puszcze×3 osączyć przepłukać pod bieżącą  wodą. Może  być  mrożona około 400 dag. 2 duże  ziemniaki  Szynka parmeńska  3 plastry 1 łyżka pietruszki i szczypiorku drobno posiekane 2 ząbki  czosnku 0.5L. bulionu 1 marchew Sposób: Ziemniaki obrać pokroić w duża  Kostkę I wstawić  w nie osolonej wodzie do razem z marchewką Gotować  około  15 min. Następnie  dodajemy kukurydzę,czosnek ,szczypiorek troszkę  pietruszki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.