poniedziałek, 30 maja 2016

Zupa-krem z kukurydzy z szynką parmeńską





Składniki:
Kukurydza w puszcze×3 osączyć przepłukać pod bieżącą  wodą.
Może  być  mrożona około 400 dag.
2 duże  ziemniaki 
Szynka parmeńska  3 plastry
1 łyżka pietruszki i szczypiorku drobno posiekane
2 ząbki  czosnku
0.5L. bulionu
1 marchew

Sposób:
Ziemniaki obrać pokroić w duża  Kostkę
I wstawić  w nie osolonej wodzie do razem z marchewką
Gotować  około  15 min.
Następnie  dodajemy kukurydzę,czosnek ,szczypiorek troszkę  pietruszki  blendujemy dokładnie 
Do czasu aż  powstanie nam masa podlewając bulionem
Gotujemy wszytko około 15 minut
Następnie grilujemy nasza szynkę  parmeńska na elektrycznym  grillu  do czasu całkowitego  wysuszenia i Kroimy w kostkę .
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania