Składniki:
Kukurydza w puszcze×3 osączyć przepłukać pod bieżącą wodą. Może być mrożona około 400 dag.
2 duże ziemniaki
Szynka parmeńska 3 plastry
1 łyżka pietruszki i szczypiorku drobno posiekane
2 ząbki czosnku
0.5L. bulionu
1 marchew
Sposób:
Ziemniaki obrać pokroić w duża Kostkę
I wstawić w nie osolonej wodzie do razem z marchewką
Gotować około 15 min.
Następnie dodajemy kukurydzę,czosnek ,szczypiorek troszkę pietruszki blendujemy dokładnie
Do czasu aż powstanie nam masa podlewając bulionem
Gotujemy wszytko około 15 minut
Następnie grilujemy nasza szynkę parmeńska na elektrycznym grillu do czasu całkowitego wysuszenia i Kroimy w kostkę .
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania