Przepis na : obiad
Dzisiaj zachęcam do przygotowania bardzo smacznej, chrupiącej i pełnej witamin surówki z młodej kapusty, marchewki, jabłka oraz rzodkiewek. Poniższa surówka jest łatwa, szybka i prosta do przygotowania. Ponadto jest to dodatek idealny do młodych ziemniaków :) Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, np. stożkowej 1 średniej wielkości marchewka 1 kwaśne jabłko 2 rzodkiewki 2 łyżki majonezu sok z cytryny sól, pieprz Kapustę przeciąć na pół, usunąć głąb, umyć i poszatkować. Posolić oraz wymieszać. Odstawić na kilka ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)