Czerwona kapusta to warzywo, które niestety pomijam w kuchni. Ostatnio miałam ochotę na domową surówkę, dlatego też kupiłam czerwoną kapustę i przygotowałam z niej dodatek do obiadu :) Poniższa surówka to połączenie czerwonej kapusty, marchewki i soku z cytryny. Jeżeli lubicie lekko słodkie surówki to ją dosłodźcie. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty (wagowo ok. 0,4-0,5 kg) 1 duża marchewka 2 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny sól, pieprz Kapustę umyć, pozbawić wierzchnich liści, gł... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)