Przepis na : śniadanie
Lekko pikantna turecka jajecznica w paprykowym sosie na początek aktywnego dnia. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 2 jajka 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 szklanka wody 1 łyżka masła sól Przygotowanie Roztopić masło na patelni, wsypać paprykę i wlać wodę. Kiedy woda się zagotuje, wbić jajka. Posolić. Można przewrócić na drugą stronę. Artykuł BİBERLİ YUMURTA, czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.