Zupa szczawiowa z jajkiem – kuchnia podkarpacka
Zupa szczawiowa z jajkiem – kuchnia podkarpacka
Zupa szczawiowa z jajkiem - kuchnia podkarpacka Zbierając szczaw z moim dzieckiem dotarło do mnie, jak wielka jest różnica pomiędzy moim pokoleniem, a jej. Jako dzieci doskonale znaliśmy smak szczawiu i bez problemu odróżnialiśmy go od innych roślin. Żaden dorosły nas tego nie uczył, a i tak wiedzieliśmy, jak słodki jest nektar wysysany z pojedynczych rurek koniczyny, jasnoty czy kwiatów bzu. Kto wiedział, które łodygi zbóż w środku są puste, mógł puszczać bańki mydlane z płynu do naczyń. Znaliśmy krzaki, kt... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, jajka faszerowane , szynka, mak, rosół, szynka gotowana
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję