Zupa szczawiowa z jajkiem – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa z jajkiem – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa z jajkiem – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa z jajkiem - kuchnia podkarpacka Zbierając szczaw z moim dzieckiem dotarło do mnie, jak wielka jest różnica pomiędzy moim pokoleniem, a jej. Jako dzieci doskonale znaliśmy smak szczawiu i bez problemu odróżnialiśmy go od innych roślin. Żaden dorosły nas tego nie uczył, a i tak wiedzieliśmy, jak słodki jest nektar wysysany z pojedynczych rurek koniczyny, jasnoty czy kwiatów bzu. Kto wiedział, które łodygi zbóż w środku są puste, mógł puszczać bańki mydlane z płynu do naczyń. Znaliśmy krzaki, kt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję