Krupnik z kaszą jaglaną – kuchnia podkarpacka

Krupnik z kaszą jaglaną – kuchnia podkarpacka

Krupnik z kaszą jaglaną – kuchnia podkarpacka

Krupnik z kaszą jaglaną – kuchnia podkarpacka Krupnik z kaszą jaglaną to dość nietypowe danie. Zwykle do tego rodzaju zup używa się kaszy jęczmiennej, szczególnie pęczaku, ale kasza jaglana rolę zagęstnika i sytego składnika zupy spełnia równie dobrze, szczególnie gdy jej smak podbity jest smażonymi pieczarkami. Krupnik, na który dzisiaj Was zapraszam, zagęszcza się w tradycyjny sposób – rozkłóconym żółtkiem. Przepis podaję za Kołem Gospodyń Wiejskich Bajdy (gmina Wojaszówka) z tą małą różnicą, że w oryginale ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję