Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka

Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka

Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka

Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Pawłosiów, gmina Pawłosiów, powiat jarosławski Największą zaletą wszystkich ciastek krucho-drożdżowych jest ich doskonały smak. Pulchne, choć cienkie drożdżowe ciasto, z zewnątrz jest lekko chrupiące i słodkie. Doskonałym uzupełnieniem tego smaku jest marmolada, której zwykle używa się jako nadzienia do tego typu ciastek. Dużą zaletą jest również trwałość wypieków krucho-drożdżowych. Nie tracą one smaku i wilgotności nawet przez kilka dni (służy im przech... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.