Chrust razowy – kuchnia podkarpacka
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Chrust razowy – kuchnia podkarpacka
Chrust razowy – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Węglówka, gmina Korczyna, powiat krośnieński Słodki chrust smażony na oleju i oprószony cukrem pudrem to klasyczny karnawałowy przysmak znany w całej Polsce. W okolicach Węglówki na Podkarpaciu smaży się też inny rodzaj chrustu – wytrawny, przygotowany z dodatkiem mąki razowej. Choć pozornie chrust razowy wygląda podobnie do swojego słodkiego odpowiednika, niewiele je łączy. Chrust z mąką razową przygotowuje się z ciasta podobnego, jak na pierogi. Po usmażeni...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerzAutor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pierogi, barszcz, przekąski, barszcz czerwony, ciasteczka, ciasto na pierogi, ciasto kruche, kruche ciasteczka
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję