Chleb wiejski na drożdżach – kuchnia podkarpacka

Chleb wiejski na drożdżach – kuchnia podkarpacka

Chleb wiejski na drożdżach – kuchnia podkarpacka

Choć regularnie piekę chleb na zakwasie żytnim, to bywa że akurat nie mam możliwości skorzystania z zakwasu. W takich sytuacjach najlepiej upiec po prostu chleb na drożdżach. Oczywiście jest jeszcze opcja kupienia chleba w sklepie, ale u nas coraz rzadziej się to zdarza. A ponieważ na zakwasie piekę chleb pszenno-żytni, to i na drożdżach taki upiekłam. Chleb ma delikatny miąższ o równej, gładkiej strukturze i grubą, chrupiącą skórkę o brązowo-miodowym kolorze. Składniki na formę chlebową 33x14 cm (można uż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.