Chleb wiejski na drożdżach – kuchnia podkarpacka
Chleb wiejski na drożdżach – kuchnia podkarpacka
Choć regularnie piekę chleb na zakwasie żytnim, to bywa że akurat nie mam możliwości skorzystania z zakwasu. W takich sytuacjach najlepiej upiec po prostu chleb na drożdżach. Oczywiście jest jeszcze opcja kupienia chleba w sklepie, ale u nas coraz rzadziej się to zdarza. A ponieważ na zakwasie piekę chleb pszenno-żytni, to i na drożdżach taki upiekłam. Chleb ma delikatny miąższ o równej, gładkiej strukturze i grubą, chrupiącą skórkę o brązowo-miodowym kolorze. Składniki na formę chlebową 33x14 cm (można uż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, chleb na zakwasie, chleb na drożdżach , ciasto, pieczywo, chleb mieszany
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję