Chleb wiejski na drożdżach – kuchnia podkarpacka

Chleb wiejski na drożdżach – kuchnia podkarpacka

Chleb wiejski na drożdżach – kuchnia podkarpacka

Choć regularnie piekę chleb na zakwasie żytnim, to bywa że akurat nie mam możliwości skorzystania z zakwasu. W takich sytuacjach najlepiej upiec po prostu chleb na drożdżach. Oczywiście jest jeszcze opcja kupienia chleba w sklepie, ale u nas coraz rzadziej się to zdarza. A ponieważ na zakwasie piekę chleb pszenno-żytni, to i na drożdżach taki upiekłam. Chleb ma delikatny miąższ o równej, gładkiej strukturze i grubą, chrupiącą skórkę o brązowo-miodowym kolorze. Składniki na formę chlebową 33x14 cm (można uż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję