Przepis na : śniadanie
Super dodatek do chleba własnego wypieku. Składniki: 25 dag lekko kwaśnego sera 1 puszka wędzonych szprotek w oleju ½ szklanki śmietany 18% sól i pieprz do smaku 1 biała cebula Wykonanie: Utrzeć dokładnie ser ze śmietaną, dodać rybę, posiekaną cebulę i przyprawić do smaku. Całość dokładnie wymieszać widelcem i przenieść na gęste sito, przykryć talerzykiem, obciążyć i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie ułożyć na półmisku i ozdobić dowolnie. czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com