Przepis na : śniadanie
Dziś na śniadanie u mnie były racuchy trochę w innej formie- bez mąki pszennej, z dodatkiem płatków owsianych. Składniki: ½ szklanki mąki razowej ½ szklanki płatków owsianych lub musli 1 szklanka mleka 1 łyżka oleju 1 łyżka miodu 1 jabłko sól olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować, dodać utarte na grubych oczkach jabłko, wymieszać i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawać z kwaśną gęstą śmietaną, konfiturą lub cukrem pudrem z cynamonem. czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com