Przepis na : obiad
Polski ziemniak to warzywo od czasów przedwojennych, jedyne wyżywienie ludzi na wioskach i w czasach głodu. Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku 3 łyżki bułki tartej 1 pęczek szczypiorku olej do smażenia ketchup pikantny Wykonanie: Ziemniaki obrać. Po czym zetrzeć i pozbyć ich nadmiaru soku. Następnie dodać jajka, posiekany szczypiorek, mąkę, bułkę tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem, bardzo starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com