Jabłka zapiekane na szybko

Jabłka zapiekane na szybko

Jabłka zapiekane na szybko

Przepis na : deser

Szybki deser w kilka chwil :) Składniki: 1 opakowanie mini sucharków, 5 jabłek, 2 łyżki skórek kandyzowanych, sok z cytryny, 1 szklanka cukru, 2 łyżki masła, ½ łyżeczki cynamonu, tłuszcz do posmarowania foremek. Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, dodać cukier, cynamon i skórki kandyzowane. W pojemniczkach żaroodpornych wysmarowanych tłuszczem, układać warstwami połamane sucharki i plastry jabłek, wierzch posypać wiórkami masła i zapiec w piekarniku przez 20 minut w nagrzanym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, cytryna, sok, szybki deser, desery, deser, ciasto, szybkie ciasto, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.