Golonka z indyka w piwie

15
  • Golonka z indyka w piwie
  • Golonka z indyka w piwie

    To bardzo prosty przepis na tradycyjną golonkę, która wychodzi krucha z pyszną chrupiącą skórką. Składniki: golonka z indyka 4 szt. Piwo 2 szklanki Czosnek 3 ząbki Sól i pieprz do smaku Słodka papryka wędzona do smaku Olej Wykonanie: Golonki natrzeć solą, pieprzem i papryką wędzoną, zmiażdżonym czosnkiem i polać olejem, po czym odłożyć na dwie godziny w chłodne miejsce. Piwo podgrzać, zalać golonki i dusić pod przykryciem przez około 1 ½ godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. Przed podaniem wstawić do ... Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia


    Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

    Dodaj komentarz