Domowy kisiel czekoladowy

Domowy kisiel czekoladowy

Domowy kisiel czekoladowy

Przepis na : deser

Co domowe to domowe! Dużo zdrowsze i smaczniejsze :) Składniki: ½ szklanki mleka, 5 dag cukru, 5 dag maki ziemniaczanej, 2 łyżeczki kakao. Wykonanie: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kakao i z ½ szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, odstawić i mieszając wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej. Raz jeszcze zagotować, przestudzić i przelać do ozdobnych miseczek. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kakao, mak, desery, deser, ciasto, ciasto z makiem

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.