Pizzeriny łódki z pomidorami i bazylią

Pizzeriny łódki z pomidorami i bazylią

Pizzeriny łódki z pomidorami i bazylią

Uwielbiam przygotowywać wypieki na słono. Tym razem zrobiłam pyszne pizzeriny z pomidorami, serem i bazylią. Są chrupiące i smaczne. To doskonała przekąska dla całej rodziny. SKŁADNIKI: Ciasto: 20g świeżych  drożdży , 150 ml letniej wody, 1,5 szklanki  mąki , 1 płaska łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki  soli , 2 łyżki oleju, Dodatkowo: 3  pomidory , 3 cebule, 50g  sera  żółtego, 1/2 łyżki suszonej  bazylii , sól , pieprz , oliwa do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. W letniej wodzie rozpuszc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.