Ciasto krucho- drożdżowe z rabarbarem

Ciasto krucho- drożdżowe z rabarbarem

Ciasto krucho- drożdżowe z rabarbarem

Powoli rozpoczynamy sezon rabarbarowy. Rabarbar to roślina mająca wiele cennych właściwości leczniczych. Ja najczęściej wykorzystuje go do przygotowania ciast lub kompotu. Tym razem wykorzystałam rabarbar do przygotowania ciasta krucho- drożdżowego. Ciasto wyszło przepyszne. Jest warte polecania. SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg mąki, 1 jajko, 2 żółtka, 250g margaryny, ½ szklanki cukru, 2,5 łyżki śmietany 18%, 30g drożdży, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Dodatkowo: ½ kg rabarbaru, 2 łyżki bułki tartej, 2 opakowania ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.