Ogórki kiszone na zimę

Ogórki kiszone na zimę

Ogórki kiszone na zimę

Sierpień to dobry czas na przygotowanie przetworów na zimę. Tym razem nadszedł czas na kiszenie ogórków. W moim domu ogórki kiszone są bardzo lubiane, więc mam ich zapas w piwnicy odpowiedni. Przepis mam od mojej sąsiadki Ania, która prowadzi blog kuchnia pachnąca bzem. Dodałam tylko liść dębu, który podobno służy temu, aby ogórki kiszone były twarde. Oprócz tego warto mieć ogórki naprawdę ze sprawdzonego źródła, aby nie były zbyt dużo nawożone. Składniki: ogórki koper chrzan czosnek sól kamienna niejodowana... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tojestpyszne.blogspot.com

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.