Jajka na miękko - smak dzieciństwa

Jajka na miękko - smak dzieciństwa

Jajka na miękko - smak dzieciństwa

Przepis na : śniadanie

Co kojarzy Wam się z dzieciństwem? Bo jednym z moich wspomnień jest jajko na miękko, które mama gotowała mi na śniadanie :)  Jajka, nie dość że zawierają wiele witamin i wartości odżywczych, dodatkowo są nisko kaloryczne, a jedzone na miękko, również lekko strawne i najlepiej przyswajane przez organizm.  Dlatego polecam Wam je na śniadania, szczególnie te weekendowe, gdy mogą uratować nam życie , bo przez wielu są uważane za jedno z najlepszych lekarstw na kaca :).  Ale idealnie sprawdzą się r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Of My Day

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.