Przepis na : śniadanie
Co kojarzy Wam się z dzieciństwem? Bo jednym z moich wspomnień jest jajko na miękko, które mama gotowała mi na śniadanie :) Jajka, nie dość że zawierają wiele witamin i wartości odżywczych, dodatkowo są nisko kaloryczne, a jedzone na miękko, również lekko strawne i najlepiej przyswajane przez organizm. Dlatego polecam Wam je na śniadania, szczególnie te weekendowe, gdy mogą uratować nam życie , bo przez wielu są uważane za jedno z najlepszych lekarstw na kaca :). Ale idealnie sprawdzą się r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...