Śniadaniowe jajka po palestyńsku z za’atarem i cytryną

Śniadaniowe jajka po palestyńsku z za’atarem i cytryną

Śniadaniowe jajka po palestyńsku z za’atarem i cytryną

Przepis na : śniadanie

Łatwe jajka po palestyńsku na śniadanie z za’atarem i cytryną Jajka według Hassana na śniadanie to pierwszy przepis, jaki znajdziecie w cudownej książce Palestyna – Sami Tamimi i Tara Wigley. Jest jedno z moich ulubionych dodatków śniadaniowych. Można je przygotować według książkowego przepisu lub wprowadzić odrobinę wariacji. Bardzo mi posmakowała wersja Jarzynovej , w której to Dominika zamiast soku z cytryny dodała marynatę i drobno posiekaną skórkę z kiszonej cytryny. Jeżeli macie ukiszone c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.