Śniadaniowe jajka po palestyńsku z za’atarem i cytryną

Śniadaniowe jajka po palestyńsku z za’atarem i cytryną

Śniadaniowe jajka po palestyńsku z za’atarem i cytryną

Przepis na : śniadanie

Łatwe jajka po palestyńsku na śniadanie z za’atarem i cytryną Jajka według Hassana na śniadanie to pierwszy przepis, jaki znajdziecie w cudownej książce Palestyna – Sami Tamimi i Tara Wigley. Jest jedno z moich ulubionych dodatków śniadaniowych. Można je przygotować według książkowego przepisu lub wprowadzić odrobinę wariacji. Bardzo mi posmakowała wersja Jarzynovej , w której to Dominika zamiast soku z cytryny dodała marynatę i drobno posiekaną skórkę z kiszonej cytryny. Jeżeli macie ukiszone c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.