Będąc na urlopie w Polsce udało nam się odwiedzić kilka ciekawych miejsc w okolicach Poznania. Jednym z nich, gdzie zostawiliśmy po sobie ślad, był Pałac Baborówko wraz ze stadniną koni (tam też zajrzeliśmy, a jak ; )). Oczywiście oprócz zwiedzania były też kulinaria – otrzymaliśmy od Właścicielki wskazówkę jak „podkręcić” żurek. Jeżeli lubicie żurek a do tego taki bardziej kwaśny to skorzystajcie z tego przepisu. Przy okazji zapraszamy do Baborówka – niedługo odbędzie się tam 10...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...