Ta zupa jest tak szybka i prosta w przygotowaniu, że można uznać ją za koło ratunkowe. Wystarczy kilka składników i przygotujecie tę jesienno – zimową potrawę. Do przygotowania zupy potrzebujemy (2 sporych porcji): 3 pory 500 ml bulionu warzywnego (może być też bulion ugotowany na mięsie) 3 łyżki kremowego serka ziołowego (lub śmietankowego) mały kieliszek koniaku 1 łyżka tłuszczu Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojone w kawałki pory i gry będą szkliste zalewamy bulionem. Dolewamy koniaku...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...