Placek jabłkowy z owocami jeżynowymi i masą z migdałów

Placek jabłkowy z owocami jeżynowymi i masą z migdałów

Placek jabłkowy z owocami jeżynowymi i masą z migdałów

SKŁADNIKI: 4 kwadraty mrożonego ciasta francuskiego (maślanego) 1 łyżki dżemu malinowego 3 kulki kandyzowanego imbiru 2 łyżki syropu w którym jest kandyzowany imbir 100 g masy marcepanowej lub z mielonych migdałów (patrz niżej) 2 słodko-kwaskowe twarde jabłka 125-150 g mrożonych jeżyn lub mix owoców jeżynowych na masę migdałową: 100 g białych migdałów 1 surowe jajko 100 g cukru otarta skórka z cytryny (opcjonalnie) dodatkowo: papier do pieczenia pędzel cukierniczy Wykonanie: Kwadraty ciasta odmrozić na wpół, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.