Pak-choy - Chińska kapusta z patelni z groszkiem i kiełkami

Pak-choy - Chińska kapusta z patelni z groszkiem i kiełkami

Pak-choy - Chińska kapusta z patelni z groszkiem i kiełkami

Zdrowe proste i szybkie danie jakim są warzywa z patelni to bardzo modna ostatnio przekąska, dodatek do ryżu lub dania mięsnego z ryżem. Ważne aby warzyw z patelni nie poddawać zbyt długiemu podsmażaniu. Zachowają wtedy swoją chrupkość, witaminy i kolor. W ogóle podsmażane warzywa, które pozostają po podsmażeniu na wpół chrupiące są dużo bardziej smaczne. Do tej prostej potrawy skłoniła mnie wizyta mojej siostry z jej koleżanką Kasią tutaj u mnie w Holandii. Zainteresowały się kiełkami sojowymi, które są t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.