Ogórki kwaszone po kozacku.

Ogórki kwaszone po kozacku.

Ogórki kwaszone po kozacku.

Ogórki kwaszone po kozacku są wzbogacone o musztardę i cukier dodane do zalewy. Sama zalewa jest tak kompletna,że można wykorzystać ją jako winegret do sałatek. Dodana do sosu podawanego do sztuki mięsa z wołowiny czy wieprzowiny, nada mu zaskakujący smak. Trzeba zwrócić uwagę na to,czym różni się kiszenie od kwaszenia. Kiszenie odbywa się naturalnie z dodatkiem soli, bez dodatkowego zakwaszacza np. w postaci octu. Następuje naturalny proces fermentacji i trwa dość długo. Kwaszenie, to zalewanie produktu za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, ogórek, słoik, ciekawe przepisy, czosnek, koper, papryka, marchewka, ciasteczka, ciastka , cytryna, sok, wołowina, mięso, sosy, wieprzowina, mielone, sałatki, sałatka, sos winegret, ogórki kiszone, mięso mielone, sos do mielonego , sałatka z marchewki, sałatka z marchewką, sałatka z papryki

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.