Makaron razowy w sosie gorgonzola ze szparagami i grzybkami mung

Makaron razowy w sosie gorgonzola ze szparagami i grzybkami mung

Makaron razowy w sosie gorgonzola ze szparagami i grzybkami mung

Danie dla miłosników serów pleśniowych. Nie jest dietetyczne, ale niewątpliwie pożywne i zawiera w sobie dość dużo zdrowia. Zastąpienie zwykłego makaronu ciemnym makaronem razowym dodaje mu plusów. Do tego bardzo zdrowe grzyby Mun. Szczerze mówiąc ten makaron nie smakuje gorzej niż zwykły makaron pszenny, a wręcz nie zauważyłam nawet różnicy. SKŁADNIKI na 2 osoby 200 g surowego razowego makaronu spagetti (może być inny np. penne) 100 g sera pleśniowego Gorgonzola lub innego niebieskiego 100 g gęstej śmietany, g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, grzyby, szparagi, ser pleśniowy, sosy, zielone szparagi, sałata, roszponka, makaron z serem, kluski, rukola, spaghetti, dietetyczne , penne, dietetycznie, szpinak, dekoracje, sos do sałaty, kasza, ser biały, sos do makaronu, sos z grzybów , dania z makaronem, makaron penne, dania dietetyczne, makaron ze szpinakiem

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.