Krem z awokado z wodą kokosową, kolendrą, sokiem cytrynowym i chili

Krem z awokado z wodą kokosową, kolendrą, sokiem cytrynowym i chili

Krem z awokado z wodą kokosową, kolendrą, sokiem cytrynowym i chili

Ten krem z awokado po prostu powalił mnie na siedzenie. Nie jest słodki, a jednak kojarzy się z deserem, bo tak jest delikatny. Natomiast lekka nuta ostrości dzięki chili, czosnku i pieprzu nadaje mu wyrafinowany charakter eleganckiej przystawki. Woda kokosowa i podkreślam nie mleczko kokosowe lecz woda kokosowa właśnie, nie dominuje smakiem kokosu, a jej naturalna delikatna słodycz sprawia, że smaki: kwaśny z soku z cytryny, ostry z chili i czosnku i słodki z wody kokosowej, oraz oczywiście szczypta słonego (sól... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.