Pesto z zielonej pietruszki z prażonymi pestkami dynii

Pesto z zielonej pietruszki z prażonymi pestkami dynii

Pesto z zielonej pietruszki z prażonymi pestkami dynii

Przepis na : obiad

Składniki:  - duży pęczek natki pietruszki - 4 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno - 1/2 szklanki pestek dyni uprażonych na suchej patelni - 1 ząbek czosnku (można dodać więcej) - sól wg uznania - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny Przygotowanie: Opcja łatwiejsza : wszystko blendujemy i gotowe :) Opcja wymagająca więcej czasu: Natkę pietruszki drobniutko siekamy nożem, dodajemy do niej: - czosnek przeciśnięty przez praskę, - pestki dyni rozgniecione w moździerzu  lub zmielone w młynku tak by były k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.