Przepis na : obiad
Składniki: - duży pęczek natki pietruszki - 4 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno - 1/2 szklanki pestek dyni uprażonych na suchej patelni - 1 ząbek czosnku (można dodać więcej) - sól wg uznania - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny Przygotowanie: Opcja łatwiejsza : wszystko blendujemy i gotowe :) Opcja wymagająca więcej czasu: Natkę pietruszki drobniutko siekamy nożem, dodajemy do niej: - czosnek przeciśnięty przez praskę, - pestki dyni rozgniecione w moździerzu lub zmielone w młynku tak by były k... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...