Przepis na : deser
Składniki na około 2/3 porcje: 2 średnie ugotowane buraki 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 jabłko 6 truskawek - użyłam zamrożonych, wcześniej rozmrożonych 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Kaszę jaglaną dobrze płuczemy. Zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do czasu aż kasza wchłonie całą wodę. Do gorącej dodajemy olej kokosowy. Dodajemy truskawki, buraki i jabłko. Blendujemy na w miarę gładką masę. czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...