Jaglana Szarlotka - bez cukru, mąki i jajek

Jaglana Szarlotka - bez cukru, mąki i jajek

Jaglana Szarlotka - bez cukru, mąki i jajek

Przepis na : deser

Składniki na tortownicę o średnicy 29 cm:  3 kg jabłek 3 szklanki kaszy jagnalen sok wyciśnięty z 1 cytryny 2 kopiaste łyżki cynamonu 400 g rodzynek Przygotowanie: Kaszę jaglaną dobrze płuczemy. Zalewamy 9 szklankami wody i gotujemy do czasu wchłonięcia przez kaszę całej wody. Rodzynki zalewamy 1 i 1/2 szklanki wrzątku, odstawiamy na 15 minut. Blendujemy, nie na gładko. Tak by część rodzynek została w kawałkach. Nie odlewamy wody. Dodajemy do ugotowanej kaszy i miksujemy. Dodajemy do kaszy rodzynki i 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.