Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną dynią, jajkiem i serem feta

Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną dynią, jajkiem i serem feta

Przepis na : śniadanie

Pieczona dynia to świetny dodatek do obiadu lub przekąska. Warto upiec jej więcej by wykorzystać później do sałatki - w takiej formie jest pyszna i sycąca, chętnie zabieramy ją do pracy. Składniki na 2 porcje. 2 duże garści roszponki 100g kaszy jaglanej 4 jajka ok 300g dyni hokkaido (waga po usunięciu pestek i skórki, tej odmiany nie trzeba obierać) 100g sera feta 4 łyżki czosnkowej oliwy z oliwek, sól, pieprz 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.