Bitki wieprzowe w sosie kurkowym z groszkiem

Bitki wieprzowe w sosie kurkowym z groszkiem

Bitki wieprzowe w sosie kurkowym z groszkiem

Często mam problem jak wykorzystać mięso wieprzowe w innej formie niż gulasz:). Wymyśliłam te oto bitki i okazały się strzałem w dziesiątkę, smakowały każdemu.  1 kg szynki wieprzowej  300g kurek, mogą być mrożone 150g mrożonego groszku 3 marchewki  1 pietruszka 1 pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy  1 łyżka mąki  sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek olej 1. Szynkę kroimy w plastry, rozbijamy. Posypujemy solą i przyprawami. Marchewkę i pietruszkę ście... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.