Barszcz szczawiowy z jajkiem

Barszcz szczawiowy z jajkiem

Barszcz szczawiowy z jajkiem

Przepis na : obiad

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezonowa, bardzo szybka w przygotowaniu, kwaśna zupa ze szczawiu. Na ciepło jak i również na zimno świetnie smakuje podana z ugotowanym na twardo jajkiem. Podana schłodzona w szklance będzie idealnym chłodnikiem. Składniki: 2 pęczki młodych liści szczawiu 2 łyżki masła klarowanego 3,5 l. rosołu lub bulionu 500 ml. kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz Dodatkowo: Jajka ugotowane na twardo Przygotowanie: Szczaw dokładnie opłukać, osuszyć, pokr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczyptachili

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.