Smażone dzwonka z leszcza marynowane w winie, sosie sojowym i soku z limonki.

Smażone dzwonka z leszcza marynowane w winie, sosie sojowym i soku z limonki.

Smażone dzwonka z leszcza marynowane w winie, sosie sojowym i soku z limonki.

Składniki: 1 leszcz (około 800 g) 3 łyżki mąki   3 łyżki bułki tartej   1 jajko na marynatę: 1/2 szklanki białego wina   1 łyżka sosu sojowego   2 łyżki soku z limonki   1 łyżeczka pieprzu cytrynowego   1/2 łyżeczki soli Przygotowanie:  Leszcza oczyszczamy odcinamy głowę, ogon oraz płetwy. Następnie rybę dokładnie myjemy, osuszamy za pomocą papierowych ręczników i kroimy na dzwonka o szerokości około 2-3 cm. Wino mieszamy w misce z sosem sojowym, sokiem z limonki i przyprawa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia smakowa

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.