Świetna zupa, sycąca, rozgrzewająca, w sam raz na jesienno zimowe chłody. Przepis znaleziony na blogu Turcja od Kuchni. składniki:szklanka zielonej soczewicycebulaok 200 g ziemniaków1 zielona paprykaok 90 g dowolnego makaronu - duża garść 1 łyżka koncentratu pomidorowego1/2 łyżki koncentratu paprykowego1/4 łyżeczki pieprz świeżo mielony 1/2 łyżeczki kuminu mielonego1 łyżeczka imbiru1 łyżka suszonej miętysólolej do smażenia1,5 l wody lub bulionuprzygotowanieSoczewicę zamoczyć w wodzie. Cebulę ... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...